Колідев 8М

(водорозчинний порошок)

Опис: Водорозчинний порошок білого кольору.

Склад: 1 г препарату містить діючу речовину: колістину сульфат – 8 млн ОД., наповнювач – до 1 г.

Фармакологічні властивості: Колістин – циклопептидний антибіотик, активний по відношенню до грамнегативних мікроорганізмів (E. coli, Pseudomonas aeruginosa, Aerobacter aerogenes, Corynebacterium spp., Haemophilus influenzae, Klebsiella spp., Salmonella spp., Shigella spp., Pasteurella spp.). До колістину майже не чутливі грампозитивні мікроорганізми. Механізм дії колістину полягає у знищенні цитоплазматичної мембрани мікроорганізмів. Колістин взаємодіє з фосфоліпідами і проникає всередину, руйнуючи структуру клітинної мембрани. Проникність бактеріальної мембрани змінюється негайно при контакті з препаратом. Крім антибактеріальної дії колістин ще зв`язує також ліпід А і нейтралізує біологічний ефект бактеріального ендотоксину. Виводиться в основному з фекаліями.

Препарат майже не проникає через слизову оболонку травного каналу.

Застосування: Препарат призначають телятам, вівцям, козам, свиням та птиці для лікування захворювань травної системи, викликаних чутливими до дії препарату мікроорганізмами, в тому числі при колібактеріозі, сальмонельозі, пастерельозі, тощо.

Дозування: Препарат застосовують перорально впродовж 5-7 діб у дозі:

телята, вівці, кози - 1 г на 150 кг маси тіла тварини або з питною водою у дозі 150 г на 1000 л води;

свині, птиця – 1 кг на 8000-15000 л питної води або на 4000-8000 кг корма.

Перед вводом препарату у систему водопостачання готується маточний розчин препарат/вода у співвідношенні 1 до 10. Лікувальний розчин повинен служити єдиним джерелом питної води, його готують щодня в об’ємі, розрахованому на споживання тваринами протягом доби.

Протипоказання:Індивідуальна чутливість до компонентів препарату. Не вводити тваринам з розладами функції печінки та нирок.

Період виведення (каренція): М’ясо свиней дозволяється використовувати для харчових цілей через 7 діб, м’ясо птиці – через 5 діб, застосовування молока в їжу людям дозволяється через 3 доби після останнього застосування препарату. Отримане до зазначеного терміну м’ясо утилізують або згодовують непродуктивним тваринам, залежно від висновок у лікаря ветеринарної медицини.

Форма випуску: Пакети з полімерного матеріалу місткістю 10 г, 100 г, 1000 г.

Зберігання: Зберігають препарат у пакуванні виробника, в сухому темному місці, при температурі від 10 до 25 °С.

Термін придатності: 2 роки з дати виготовлення.


Роздрукувати (зберегти)